Andrea Villaverde

Professionele amazone

Contacteer Andrea

Mijn naam is Andrea Villaverde Zweegers , Ik ben geboren op 10 augustus 1986. Ik ben gediplomeerd instructrice en rijd wedstrijden tot en met Grand Prix niveau en ik ben tevens L-jurylid.

Biografie "Een stukje geschiedenis"

Ik heb leren paardrijden op de manege in Geldrop op 6 jarige leeftijd. Na een jaar mocht ik de pony Joggi van mijn nichtjes rijden. Toen ik 8 was nam ik Jeroentje van mijn broer over,een 28 jarige C-pony. Op Jeroentje heb ik heel veel geleerd. Ik heb met hem op nationaal niveau in Belgiƫ dressuur gereden en ook veel gesprongen. We hebben samen heel wat bekers gewonnen.

Toen kwam de goedgekeurde dekhengst Condor bij ons op stal,die een springcarriere achter de rug had. Het viel niet altijd mee in het begin,condor kon erg ondeugend zijn. Hetzelfde jaar zaten we echter in het A-kader en het jaar erop reden we ons eerste EK in Spanje met een zilveren teammedaille als resultaat en een individuele 10e plaats! Het jaar daarop volgde het 2 e EK plaats in Hagen met wederom een zilveren team medaille en een individuele 8ste plaats! Ik had in mijn laatste ponyjaar ook de beschikking gekregen over Palermo,een 6 jarige Duitse pony van Eddy Schuurmans. Ik zat met hem in het B-kader en heb vele mooie (inter) nationale resultaten geboekt.

Dat was het betreft mijn ponycarriere. Ik had inmiddels ook de nodige ervaring opgedaan bij de paarden met de Andalusische hengst Talo. Met hem heb ik in het jaar 2000 het Rabobank Talentenplan gewonnen en daardoor een jaar bij Anky van Grunsven getraind. Door het Talentenplan hadden we ook verschillende trainingsarrangementen op de Academy,bij Tineke en Imke Bartels'. Ik ben daar mijn junioren en young riders tijd blijven trainen.

Wij hadden Anyway aangekocht, een 6 jarige ruin (v. Alabaster). Met hem heb ik in het junioren en young riders kader gezeten met als mooiste resultaat een overwinning op het internationaal concours in Hagen bij de young riders. Ik rijd nu nog succesvol mee met hem in de Lichte Tour.

Ik heb met veel plezier en trots Nederland vertegenwoordigd in mijn jeugdjaren. Sinds 2011 rijd ik voor Spanje. Aangezien ik de Spaanse en Nederlandse nationaliteit heb (mijn vader komt uit Spanje,mijn moeder uit Nederland) had ik de keuze om voor Spanje of Nederland uit te komen. Ik zal nog regelmatig verschijnenen op regionale en nationale wedstrijden,zowel in Nederland als in Belgie,maar op mijn internationale wedstrijden zal ik voortaan onder de Spaanse vlag uitkomen.